Sebes

Sebes , v. cebes, cebollas: Castellano cebolla.

-1283: Capbreu Vall de Ribas, "e una cestella de cols e altra de sebes". (ALART, Docts. Roussillon, 39) Miguel Gual.
-1331: "E si festa doble ve en disapte, dona hom lo formatge desus dit, e donals hom XV ous a tots comunament ... si es en temps que donen flahons no han sino X ous, que'ls V ous van ab los flahons; o si no, donals hom los dits V ous ab sopes e ab sebes. E si es festa mige, han XIII ous e donals hom V ous per flaho ab les dites sopes e cebes; e si hi ve festa de IX lisons, hanna X ous e donals hom los V ous per flahó e ab sopes e ab cebes, axi com damunt es dit" (SERRA VILARO, Llibre del coc, f. V v.) (El día de San Pedro tiene un texto similar) Miguel Gual.
-1350: En el libre de les viandes de la canonica de Tortosa figura: “Item la fruyta vert o tendra se entenen letugues, ràvens ab sebes tendres, sireres, prunes, ametles tendres, sarmenyes, peres, prèsechs, cogombros, rayms, mangranes, e a més deu donar a sopar o a ora nona a dia de dejuni.”. (ALANYA, Carta Cibariorum, 477) José Miguel Gual.

De: GUAL CAMARENA, M. Vocabulario del comercio medieval. Colección de aranceles aduaneros de la Corona de Aragón (siglo XIII y XIV) , Tarragona (1968)

Sebes: véase «cebes».

Tipo: Alimentos

La voz ha sido modificada a fecha 2023-08-14.

Fichas de la voz «Sebes», Fundación J. March

Fichas elaboradas por el equipo de investigación de la Beca de la Fundación Juan March y cuyo autor aparece en su parte inferior"