Uruga

Uruga , véase oruga
-1331: "E si lo dit dia de Sent P(ere) ve en dia de peix, dona hom de III peixs a canonges e de II e mig a capellans e a tots los antres, axi com a capellans; e es la ració de maior IIII verats cabals, i IIII payelç cabals, o VI bogues cabals, o lo conualent d'aquelles. E l'altre peix qui's dona per ast que's diu, per VII peix, es peix d'uruga e es miga ració. E lo terç peix, qui es peix de juyvert, es Iª canongia, acceptar que'n deu fallir tro al quart per peix de salsa, que no deuen hauer en aquesta ració derrera, e dona's i juyvert"..."El dia de S. Bartolomé, si cae en vieernes: "peix de maior, e peix d'uruga e mig peix de juyuert" ( SERRA VILARO, Llibre del coc, f. VI v., XIIv)
-1350: En el libre de les viandes de la canonica de Tortosa figura: “Item a tots jorns que donen porch o vedell en ast o porcells en sols se deu donar uruga y deuen hi metre salsa, emperò a dia que donen la una de aquestes tres salses cessen les dues”. (ALANYA, Carta Cibariorum, 477)

Tipo: Pescado

La voz no ha sido modificada.

Referencias documentales de «Uruga»

Fichas de la voz «Uruga», extraídas del archivo del profesor Gual