Lebres
Lebres, v. liebres
-1209: "quiri traiga, para vender, "lebres e de conellos e de perdizes". (LINDLEY ed., Fuero de Castelo Rodrigo, 89, línea 21) Miguel Gual.
-1275: El baile de Perpiñan prohibe a los revendedores y regateros comprar "perdius, ni anetz, ni folges, ni todos, no saxels, ni altra volateria, ni conils, ni lebres, ni salveines, ni ous, ni formages, ni notz, ni avelanes, ni altres causes" (ALART, Docts. Roussillon, 66) Miguel Gual.
-S. XIV: "Sosentgua a conills, ho a lebres... e a moltó, ho ha vedell, ho ha cabril, ho ha perdius... e sien sosenguades en grex de carn salada, ho de oli, ho de satje; e puys pren ceba gros tallada, e sosenguada ab juyvert...e vinagre, e pa torrat... en greix de porch mesclat ab oli fresch...e aço sosenguat ages ceba redoma gros... e mit ho en la olla o en una casola..." ... para hacer "salsa a tota carn"..." pren cebes e juyveert tallat, e quant les cebes aurán una peça cuyt, mit hi salsa, e bulla un poch, e lévalo del foch, mit hi ous debetutç los vermells... e pots hi metra pa torrat mullat en vinagre". (OSSET, Libro cocina, 166,167,168) Miguel Gual.
-1313: "En Perpiñán, se prohibe revender "aucells, volateria, i coniys, ni lebres, ni neguna salvatgina, ni pols, no galines, ni ous, no fromatges, ni notz, ni avalanes, ni sebes enforcades" (ALART, Docts. Roussillon, p. 68, doc. 16) Miguel Gual.
Tipo: Animales
La voz ha sido modificada a fecha 2024-06-28.