Pallol

Pallol, pallols, v. botigas: Tienda de mercader y también tienda donde los boticarios realizan sus formulas magistrales. Según Aguiló es un depósito de pajo y trigo, lugar público donde se guarda. (AGUILO, Diccionari, VI, 25)
-S. XVI: "Item, per quant lo senyor rector se quexa que en Pau Valls li ha dinats alguns testons a rahó 6 sous, i que en Valls diu que son procehits dels diners dels pallols i que se lo ha de reffer si ell los ha de pendre, que jurant dit Valls que es axi com diu se li reffassi lo que sia de justicia que es a sou per testó" (MATEU, Ordinacions de la Universitat .. 476) M. D. Mateu.
-S. XVI: El panadero ha de amasar con haria del granero: "Que el flequer que ara és i per temps será no gosi no presumeixi pastar pa per a la feca, sinó de la farina que per a dita fleca es guarda en la botiga o pallol de la vila; i que tantes voltes quantes serà fet el contrari, que caigui en ban de tres lliures barceloneses, divisor dit ban al terç a l'acusador, l'altre terç a l'oficial executant i l'altre terç a la lluminario del cos precios de Jesucrist" ... "i que dites cent quorteres sien venudes als poblats de Sabadell a preu trenta tres sous per quiscuna cortera, attesos i considerats los treballs i despeses aporta lo pallol". (MATEU, Ordinacions de la Universitat, 76, 211-212) M. D. Mateu.

Tipo: Urbanismo

La voz no ha sido modificada.

Fichas de la voz «Pallol», Fundación J. March

Fichas elaboradas por el equipo de investigación de la Beca de la Fundación Juan March y cuyo autor aparece en su parte inferior"